Vi trenger DEG for å skape et av Europas beste julemarked!

Frivillighet er selve bæresteinen på store arrangement som Julemarkedet. Vi trenger deg for å skape et fantastisk julemarked!

Meld deg som frivillig og bli med og opplev ekte julemagi og en fantastisk førjulsstemning i Midtbyen på Julemarkedet i Trondheim 7. – 19. desember! Som frivillig blir du kjent med nye mennesker, tar del i tradisjoner, og du får en unik førjulsopplevelse. Frivillighet er det som bærer julemarkedet, og er svært viktig for arrangementet.

Julemarkedet setter stemningen

Julemarkedets vil i løpet av sine 13 dager få over 150.000 besøk av ivrige mennesker på jakt etter unike gaver, kortreist mat og selve julestemningen. Markedet tiltrekker juleglade mennesker for både små og store, og er for mange blitt en av julens viktigste tradisjoner. Produsenter forbereder seg i mange måneder i forveien for å levere smakfulle råvarer, artister øver på sanger og skuespill for å underholde, og utstillerne på markedet tar med seg det flotteste de har laget for å gi publikum en fantastisk opplevelse.

Hvem kan være frivillig?

Frivillighetsarbeid på Julemarkedet i Trondheim passer for de aller fleste, både store og små. Nedre aldersgrense er 15 år, og hvis du er yngre enn 15, ønsker vi at du har med deg en ledsager. Hva med å ta med bestefar på julemarkedet, og vær frivillige sammen? Har du spesifikke spørsmål om dette, ta kontakt med frivilligkoordinator. (Informasjon nederst på siden).

Førjulshyggen er stor på Julemarkedet i Trondheim, og mange kommer fra fjern og nær for å besøke denne førjulsfestivalen. (Foto: Wil Lee Wright)

Dette får du som frivillig på Julemarkedet

I tillegg til en unik førjulsopplevelse får du følgende som frivillig på Julemarkedet:

* Akkreditering som viser at du jobber som frivillig på Julemarkedet.
* Julemarkedets tøynett med hyggelig lesestoff og praktiske redskap til du er på vakt.
* Mat og drikke når du er på vakt.
* Skriftlig attest (om ønskelig)
* Avslutningsmiddag for hele frivilligstaben i januar.
* Alle som jobber 4 vakter eller mer får et Midtbygavekort som ekstra takk for innsatsen.

Ansvarsområder

Vi trenger frivillige til å bidra på disse områdene:

Utevert, miljø, vakt
Uteområdet er det første publikum møter når de kommer på Julemarkedet. Din rolle som vert på uteområdet er viktig for gi et godt førsteinntrykk. Dine oppgaver er å holde arenaområdet ryddig, vedlikehold av kurver med glødende kull og fakler, tømme avfallsbeholdere, strø om det er glatt og dele ut programfoldere. I tillegg er det en fin mulighet til å få med seg alt det spennende som foregår på både Festivalscenen og på scenen i Kafélavvoen.

Utstillervert, vakt

Som utstillervert skal du ta hånd om alle utstillere på Julemarkedet, de i Snøteltene og i Bondens markeds teltet. To ganger om dagen skal ryggtankene fylles opp med kaffe og deles ut til utstillere. Har utstillerne spørsmål eller andre henvendelser skrives de ned i loggboken som ligger på frivilligbasen eller bringes direkte til utstilleransvarlig, Susann Andreassen.

Scenevert
Som scenevert er du en del av backstagegruppen som tilrettelegger for innslagene på våre to scener; Festivalscenen og Kafélavvoen . Du vil ta imot korgruppene som skal opptre, sette frem og rydde inn benker med pledd til hver forestilling og konsert. Passe på at det er kaffe i backstagebrakka og holde både scene og området rundt rydding og pent. Under forestillinger og konserter vil scenevertene også ha en rolle som vakt.

Løper
Som løper får du varierte arbeidsoppgaver og muligheten til se festivalen fra forskjellige sider. Noe av det du vil gjøre er lagerpåfylling, gjøre innkjøp og steppe inn hvor det trengs i vaktlistene. Du må være lett på foten og kunne bære litt tungt om det trengs.

Kafélavvoen
Her bidrar du til produksjon av mat og drikke til Kafélavvoen. Kjøkkenproduksjonen foregår i lavvoen på et avskjermet område. Her samarbeider du også med de som jobber i selve kafeen. Her jobber du også i selve kafeen og salgsdisken med å ta imot bestillinger, servere mat og rydde bord i kafeen. Dette samkjøres med de på kjøkkenproduksjon.

Bålvakt
Som bålvakt har du ansvar for de 2 bålene i Kafélavvoen. Din oppgave er å legge på vedskier med jevnlig mellomrom for å vedlikeholde en fin og stor framme på bålet. Vedskier er på forhånd stablet opp inne i lavvoen. Du får også en innføring i brannsikkerhet før du går på vakt. Å være bålvakt er en veldig hyggelig oppgave, men det er viktig at bålet ikke forlates uten tilsyn. I tillegg er det en fin mulighet til å få med seg alt det spennende som foregår på lavvoscenen.

Markedsføring
Bli med å spre det glade budskap om Julemarkedet! I Markedsføringsgruppen er du med å promoterer Julemarkedet i forkant av arrangementet, ved å henge opp plakater og distribuere kulturprogram til byens butikker, kafeer og hotell. Under selve Julemarkedet blir det aktuelt å ta bilder og produsere tekster for nettside og sosiale medier. Her er det fint om du har erfaring med enten fotografering eller å skrive tekster.

Opprigg og nedrigg
Under opprigg trenger vi frivillige til å stable ved i Kafélavvoen. Pynte Bondens markedsteltet og kafélavvoen. Henge opp plakater og nummerskilt på Snøteltene. Sette opp benker og lignende. Her burde du ta på det varme klær.

Frivillig+
Frivillig+ er for deg som har lyst til å ta på det ekstra ansvar og/eller jobbe mer enn 4 vakter. Vi trenger ansvarspersoner for de fleste arbeidsoppgavene for å koordinere pauser, se til at alt blir gjort osv. Spesifiser gjerne i kommentarfeltet på søknadsskjemaet om det er noen spesifikke områder du foretrekker å jobbe med.

Er du med?

PÅMELDINGSSKJEMA finner du her

Spørsmål? Ta kontakt ved å sende en mail til frivillig@julemarkedet-trondheim.no, meld deg inn i vår Facebookgruppeeller ring frivilligkoordinator Christina på tlf: 995 48 130.