Velkommen til årets vakreste juleeventyr!

Julemarkedet i år er det syttende i rekken og større enn noen gang. I hele 16 dager skal byens nyrenoverte storstue, Torvet i Trondheim, lyse opp desembermørket  fra 6.-21. desember.

 

Tre inn i Julemarkedets eventyrverden, hvor tusenvis av tindrende lys, nostalgiske treboder, varme lavvoer og duften av granbar venter. La deg imponere av utsøkte smaker fra kortreist mat, oppdag kvalitetshåndverk, drøm deg bort med vakre musikkopplevelser og tilbring verdifull tid med dine nære og kjære.

Hvert år bidrar over 120 dyktige frivillige fra minst 25 land til at denne fantastiske julestemningen kan oppleves av besøkende. De frivillige er vertskapet som gjør Julemarkedet ekstra trivelig for både publikum, utstillere, artister og alle som jobber med arrangementet – og en ekstra takk rettes til Løkkan Frivilligsentral for et godt samarbeid gjennom mange år.

Festsal for hele byen

Når den storslåtte Kafélavvoen reises på Torvet vet man at julen nærmer seg. Med ti store lavvoer satt sammen på spektakulært vis og sitteplasser til over 500 personer, utgjør den Julemarkedets midtpunkt.

Snart ryker det fra pipene og du kan kjenne eimen av bål og varm gløgg. Kom inn og varm deg, nyt et kortreist måltid og noe godt i koppen mens du blir underholdt av våre båltrubadurer. På menyen finner du et unikt utvalg av lokale brygg og retter, som nystekt reinsdyrburger og bacalao.

Det holdes langåpent fire kvelder i løpet av perioden, så hold av datoene 11.,13.,18. og 20. desember – da blir det ekstra underholdning og mulighet for sosialt og hyggelig samvær i Kafélavvoen frem til klokken 22.

Langåpent 11. desember: Charlie Rackstead kobler av!

Langåpent 13. desember: Utekino: The Nightmare Before Christmas

Langåpent 18. desember: Quizkverna Julespesial

Langåpent 20. desember: Lavvofest med Fotveita Bruktjazz

Alt det hjertet og magen måtte begjære

Julemarkedet er opptatt av å bygge opp under kortreiste kvalitets-produkter, laget av prisbelønte aktører og dyktige produsenter fra Midt-Norge. Trøndelag er et mekka for matentusiaster og på julemarkedet kan du finne alt du måtte ønske til det store matgildet i julen. I Bondens markeds eget telt finner du viltkjøtt, julesylte, fisk, honning, oster og ferske bakverk. Slå gjerne av en prat med produsenten selv og hør historien bak produktet du holder i hånden.

Ute på markedet står julepyntede boder og telt på rekke og rad i små, trivelige julegater. Du finner norsk brukskunst, produkter i ull, skinn, glass og keramikk. Smykker, hjemmelaget julepynt, såper og kremer. Og vil du kose deg med noe ekstra på veien, prøv nystekte sveler, brente mandler eller nytrukket kaffe.

Slik vil området på Torvet og Kongens gate se ut.

Over 100 kulturinnslag på programmet

Julemarkedet er også synet og lyden av de mange kulturinnslagene. Det skjer noe nesten hele tiden, så selv om du ikke har planlagt å få en kulturopplevelse, kan du plutselig stå midt oppi en. Når en artist eller et kor du aldri har hørt om synger seg rett inn i hjertet ditt. Når barna ler så de rister under barneteateret. Eller når trubaduren i hjørnet av Kafélavvoen er elementet som gjør opplevelsen med gode venner komplett.

Hele kulturprogrammet finner du her: Program

Det er også satt opp et innholdsrikt program for barna, både med egen lavvo og barneforestillinger:

Barnas jul i Lillelavvoen

Årets elleville barneforestillinger

Om dette ikke får deg i ekte julestemning, så kan du se etter hesten som kommer opp julegata med klingende bjeller på seletøyet. Bli med på en rundtur og nyt vår vakre og julepyntede Midtby fra sleden!

 

Hjertelig velkommen!