30. okt. 2015

Presse

Julemarkedet i Trondheim, 7.-19. desember 2018

Opplev Julemarkedet utenfor Vår Frue Kirke med belyste snøtelt ned Nordre gate.

Vi er stolte av at den engelske avisen “Daily Telegraph” i 2016 listet vårt julemarked som et av de flotteste i Europa. I år må Julemarkedet flytte grunnet rehabilitering av Torvet i Trondheim. En ny magisk arena er funnet utenfor Vår Frue Kirke, i Kongensgate og ned den julebelyste Nordre gate med utstillere i belyste snøtelt .  

Julemarkedet åpnes fredag den 7. Desember kl. 11.30 av Kommunaldirektør Ola By Rise som kommer med Julemarkeds hest og slede fra Cicignons Plass til Festivalscenen utenfor Vår Frue Kirke. Det blir underholdning, tenning av den symbolske julemarkedstjernen og besøk av lure fjøsnisser.

Årets Julemarked fra 7. – 19. Desember 2018 på ny arena i Trondheim har rundt 75 utstillere med håndverksprodukter i hvite snøtelt og kortreist mat i Bondens Marked-teltet, en stor Kafelavvo med lokalmat på menyen og rundt 100 kulturelle opplevelser for barn og voksne som alle er gratis. Med hest og slede tilbys rundturer gjennom Midtbyen.

Håndverksprodukter i snøteltene i Nordre gate

For første gang står de populære håndverksutstillerne ned Nordre gate tett på juledekorete butikker og koselige kafeér. Bodene i år er hvite ”snøtelt” og utstillerne selger unike, håndlagde produkter. Det kan velges mellom glass, tre, keramikk, vev, strikk, skinn, smykker og klær.

Bondens marked

I markedsteltet, som står i Kongens gate mellom Nordre gate og Apotekerveita, holder Bondens Marked til. Her gis det anledning for en hyggelig prat med gårdsfolket og kjøp av eksklusive, spiselige og drikkelige julegaver. Teltet bugner av kjøtt og fisk, julebakst og søtsaker, kaffe, syltetøy, sirup og gelé, grønnsaker, korn og ost fra lokale produsenter i Trøndelag.

Lokale matopplevelser

Kafélavvoen  tilbyr også i år over 300 sitteplasser. Det serveres reinsdyrburger fra Fjellvilt, bratwurst fra Sæther Gård, Bacalao fra Knut Garshol og gammeldags julelefse fra Melsky. På menyen står også grillpølse, bakt potet, varm risgrøt og nystekte vafler, samt vegetarburger. Her serveres i tillegg blant annet “Blåtimeøl”, Julemarkedets eget juleøl lansert i anledning 15. årsjubileet i fjor og laget i samarbeid med Gulating Ølutsalg og Hogna Brygg.

Grytekonserter

Noe av det som gir mest farge til Julemarkedet er de tradisjonelle Grytekonsertene til inntekt for Frelsesarmeen, hvor dyktige musikere stiller opp for en god sak. Konsertene holdes daglig kl. 17.00 på scenen utenfor Vår Frue Kirke. Noen av årets artister er blant annet Kristofa, Elg og T.H. Johnsen, Therese Ulvan med kor fra Trøndertun og Jonas Ledang. I tillegg blir Julemarkedet svøpt i vakre toner fra et stort antall korkonserter.

Barnas gleder og nytt musikkteater

I år kan barna fryde seg over et nytt musikkteater som heter ”Mons og Monsteret”. Musikkteateret vil bli spilt hver dag på Festivalscenen. Årets fortellerteater som spilles i Kafelavvoen er ”Nissen og Bonden”, og vil glede både store og små.

Langåpent i Kafélavvoen

To av kveldene; 12. Og 14. desember holder Kafélavvoen langåpent til kl. 22.00 med konserter og quiz, samt salg av varme og kalde drikker og snacks.

Åpningstider:                  

7. – 19. desember 2018

Mandag – lørdag: kl. 11.00 – 19.00,

Søndager: kl. 13.00 – 19.00

Kafélavvoen åpner hver dag en time før markedet.

 

For å se hele programmet:  julemarkedet-trondheim.no 


Facebook: Julemarkedtrondheim


For informasjon om ”reise og bo”, se https://julemarkedet-trondheim.no/reise-og-bo/

 

For mer informasjon, ta kontakt med:

Kirsten Schultz, Daglig leder Midtbyen Management

Mobil 994 82 674, epost: Kirsten@midtbyen.no , www.midtbyen.no

Eller

Kathrine Krane, Digital Markedsfører

Mobil: 930 57 263 , epost: kathrine@midtbyen.no

Bilder

Ta kontakt med Kathrine Krane for bilder til bruk i presseøyemed.