30. Oct 2015

Om Julemarkedet

6.-21. desember 2019

Tre inn i Julemarkedets eventyrverden, hvor tusenvis av tindrende lys, nostalgiske treboder, varme lavvoer og duften av granbar venter.

Årets største førjulsopplevelse finner sted på plassen hvor Olav Tryggvason står høyreist og mektige Nidarosdomen ruver majestetisk i bakgrunnen – vi er tilbake på Torvet! Her senkes pulsen mens julegleden vekkes. La deg imponere av utsøkte smaker fra kortreist mat, oppdag kvalitetshåndverk, drøm deg bort med vakre musikkopplevelser og tilbring verdifull tid med dine nære og kjære.

Julemarkedet i år er det syttende i rekken og større enn noen gang. I hele 16 dager skal byens nyrenoverte storstue, Torvet i Trondheim, lyse opp desembermørket.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Julemarkedet i hjertet av Trondheim!

Festsal for hele byen

Når den storslåtte Kafélavvoen reises på Torvet vet man at julen nærmer seg. Med ti store lavvoer satt sammen på spektakulært vis og sitteplasser til over 500 personer, utgjør den Julemarkedets midtpunkt.

Snart ryker det fra pipene og du kan kjenne eimen av bål og varm gløgg. Kom inn og varm deg, nyt et kortreist måltid og noe godt i koppen mens du blir underholdt av våre båltrubadurer. På menyen finner du et unikt utvalg av lokale brygg og retter, som nystekt reinsdyrburger og bacalao.

Alt det hjertet og magen måtte begjære

Julemarkedet er opptatt av å bygge opp under kortreiste kvalitets-produkter, laget av prisbelønte aktører og dyktige produsenter fra Midt-Norge.
Trøndelag er et mekka for matentusiaster og på julemarkedet kan du finne alt du måtte ønske til det store matgildet i julen. I Bondens markeds eget telt finner du viltkjøtt, julesylte, fisk, honning, oster og ferske bakverk. Slå gjerne av en prat med produsenten selv og hør historien bak produktet du holder i hånden.

Ute på markedet står julepyntede boder og telt på rekke og rad i små, trivelige julegater. Her finner du de unike julegavene med særpreg og sjel. Norsk brukskunst, produkter i ull, skinn, glass og keramikk. Smykker, hjemmelaget julepynt, såper og kremer. Og vil du kose deg med noe ekstra på veien, prøv nystekte sveler, brente mandler eller nytrukket kaffe.

Over 100 kulturinnslag på programmet

Julemarkedet er også synet og lyden av de mange kulturinnslagene. Det skjer noe nesten hele tiden, så selv om du ikke har planlagt å få en kulturopplevelse, kan du plutselig stå midt oppi en. Når en artist eller et kor du aldri har hørt om synger seg rett inn i hjertet ditt. Når barna ler så de rister under barneteateret. Eller når trubaduren i hjørnet av Kafélavvoen er elementet som gjør opplevelsen med gode venner komplett.

Om dette ikke får deg i ekte julestemning, så kan du se etter hesten som kommer opp julegata med klingende bjeller på seletøyet. Bli med på en rundtur og nyt vår vakre og julepyntede Midtby fra sleden.

Julemarkedet i Trondheim ble arrangert for første gang i 2003, da med bare 5 boder. I dag består markedet av over 100 utstillere og 100 kulturarrangementer.