Om Julemarkedet

1.– 18. desember 2022
Åpningstid kl 11 – 19 hverdag og helg.
Lavvoen er åpen kl. 11 – 20 hver dag.

Hest og vogn 2022
50,- per person
kl. 15-19 mandag-fredag
kl. 11-19 lørdag og søndag

Pariserhjul 2022
89,- ordinær
149,- VIP
kl. 11-19 hver dag
Kjøp billett her

Velkommen til en tradisjonsrik julehandel i Trondheim. I år feirer Julemarkedet 20 år! Markedet finner sted på Torvet i 18 dager fra 1.-18. desember 2022.

Blant dekorerte boder, duftende grantrær og tusenvis av små lys kan du tre inn i byens mest magiske juleeventyr på Torvet. Her står utstillere som byr på egenprodusert gårdsmat og unikt håndverk, og du kan oppleve Grytekonserter, barneteater og langåpne kvelder i Lavvoen.

Foto: Inbovi

Pariserhjulet
I 2022 gjentar vi suksessen med pariserhjul på Julemarkedet i Trondheim. Pariserhjulet tårner 33 meter over bakken, nesten dobbelt så høyt som Olav Tryggvason-statuen! Dette gir deg muligheten til å oppleve julebyen Trondheim fra en helt ny vinkel og skape nye juleminner med kjente og kjære.

Man må være 1 meter høy for å sitte på uten verge i pariserhjulet. Er man under 1 meter kreves det at man har med en verge på turen.

Priser for 2022
89,- for ordinær
149,- for VIP

En gondol rommer 6 pers
Hjulet har en kapasitet på 144 personer
Biletter kan bestilles på nett her

Kom inn i varmen i Lavvoen
Når Lavvoen reiser seg på Torvet og duften av bål, varm gløgg og granbar sprer seg rundt om i byen vet du at det endelig er førjulstid. Kom inn i varmen og spis et deilig måltid med noe godt i koppen, slå av en prat med gode venner og la deg underholde av Lavvoens båltrubadurer. Lavvoen holder langåpent frem til klokken 22:00 enkelte dager, slik at du kan nyte den gode stemningen ut over de sene kveldstimene.

Håndverksprodukter og unike smaksopplevelser
Ute på Torvet står de dekorerte trebodene og nydelige snøteltene og lyser opp i vintermørket. Her finner du blide utstillere, nydelig håndtverk og julegaver med særpreg og sjel. Her har du mulighet til å lære om historien bak produktene du kjøper, og bli kjent med produsentene som står bak. Ta turen innom Lokalmatteltet for de lekreste spiselige julegaver og lokalproduserte råvarer til julematen. I Kongens Gate strekker juletreskogen seg og dufter deilig av granbar. Kanskje er det her du finner årets juletre?

Underholdning for store og små
Julemarkedet er ikke kun et sted for handel, her finner du altså god mat, gode opplevelser og ikke minst et spennende og variert kulturprogram. I år står over 100 kulturinnslag på programmet. Over de 18 dagene kan du blant annet oppleve konserter, trubadurer og forestillinger for barn på Torvet. Programmet finner du her.

Er du ikke i julestemning enda så se etter hesten som kommer travende friskt opp julegata med klingende bjeller på seletøyet. Bli med på en rundtur og se vår vakre julepyntede Midtby fra vogna. Prisen er 50 kr per person, både for barn og voksne.

Transport og parkering

Julemarkedet finner sted på og rundt Torvet i Trondheim (kart). Det er lett å komme seg hit, uansett om du velger å kjøre, reise kollektivt, sykle eller å ta beina fatt:

Julemarkedet arrangeres av Midtbyen Management. Endringer i kulturprogram og utstillere kan forekomme.

Facebook: Julemarkedtrondheim
Instagram: @Julemarkedtrondheim
Pressebilder finner du her. Fotograf må krediteres og informasjon om fotograf ligger i filnavnet.