Meningsfylte Grytekonserter

Det er tradisjon for Julemarkedet i Trondheim å være arena for Frelsesarmeens stemningsfulle Grytekonserter. Frelsesarmeens arbeid er viktig. Mange mennesker i byen vår får hjelp og støtte gjennom hele året, takket være artistene som stiller frivillig på konsertene – og pengene som dermed havner i gryta.

 

STEMNING: Grytekonsertene er en flott opplevelse for både artister og publikum. (Foto: Frelsesarmeen)

Stor verdi

Pengene som samles inn på Grytekonsertene fordeles utover hele året. De går til aktiviteter og tilbud i Trondheim og omegn som kan glede vanskeligstilte og gjøre hverdagen litt enklere for dem. Eksempler på dette er gratis musikkskole, fritidsaktiviteter for barn og unge, matservering og utdeling av klær til de som trenger det. Både barn, voksne, familier og enslige får hjelp av Frelsesarmeen.

I tillegg tilbyr vi hjelp til jul, hjelp til mat gjennom hele året, samt fyringsved til varme gjennom den kalde perioden i året, forteller Elin Kyseth, korpsleder for Trondheim.

Pengene som blir samlet inn via Grytekonsertene har med andre ord stor verdi for de som mottar støtte fra Frelsesarmeen. Dette er noe av det pengene fra Grytekonsertene brukes til i løpet av året:

 • Tilbud om veiledning til barnefamilier som trenger dette for å bedre mestre sin familiehverdag.
 • Tilbud om gratis musikkskole for de som ikke har mulighet til å delta på annen musikkskole.
 • Tilbud om leksehjelp for barn og voksne.
 • Matservering mandag, tirsdag og onsdag hele dagen.
 • Tilbud om nettverkssamlinger for alle som ønsker nettverk.
 • Tilbud til familier om familieferie på Jeløy med besøk i Tusenfryd.
 • Tilbud om turer til Namsskogan og Hunderfossen for familier.
 • Tilbud om påskeferie.
 • Støtte til leirer for barn og ungdom.
 • Dekker nødvendige strømregninger, husleier og andre økonomiske utfordringer.
 • Dekking av fritidsaktiviteter.

GOD HJELP: Utdeling av mat er bare noe av det Frelsesarmeen kan hjelpe trengende med for de pengene som samles inn på grytekonsertene. (Foto: Frelsesarmeen)

Årets gryteartister

I løpet av Julemarkedets 16 dager vil 16 ulike artister og band stå på Festivalscenen på Torvet for å samle inn penger til Frelsesarmeens arbeid. Konsertene starter kl.17.00 hver dag. Julemarkedet stiller med lyd og lys, Frelsesarmeen med gryta og artistene med sitt talent. Vi oppfordrer publikum til å fylle gryta med sitt bidrag for å hjelpe de som trenger det mest.

Det er fullt mulig å gi bidrag når det ikke er Grytekonserter også – gryta står nemlig plassert under julegrana på Torvet hver dag!

Se programmet og finn ut hvilke artister som dukker opp på Grytekonsertene i år: kulturprogram

Årets program for Grytekonsertene byr på stemningsfulle, morsomme og underholdende konserter!