[:no]Lokalproduserte julesmaker[:]

[:no]På Julemarkedet kan du tradisjonen tro oppleve lokalproduserte, kortreiste smaker av høy kvalitet.

Lun stemning i Lavvoen

Tre inn i den fantastiske Lavvoens lune atmosfære og varm deg med en kopp kakao eller gløgg. På menyen finner du julegrøt, bakervarer og varmretter som passer både til lunsj og middag. Les hele menyen her. Dette er det perfekte stedet å samle familie, venner eller kolleger i førjulstiden. Her kan du nyte god kortreist mat og drikke til lyden av trubadurene. Lavvoen har langåpne kvelder frem til klokken 22:00 hver onsdag og fredag fra 3. desember.

 

Foto: Marius Rua

Kortreiste råvarer og håndmat

På Bondens marked kan du handle alt fra lefser til oster, spekemat og syltetøy. Her får du samtidig møte produsentene bak produktene og høre om historien bak maten du kjøper. I de opplyste trebodene og snøteltene finner du også deilig håndmat som churros, vafler og kvalitetskaffe som du kan hygge deg med samtidig som du utforsker julemarkedets eventyrlige verden.

Foto: Marius Rua

Sertifisert lokalmat

I år er Julemarkedet i Trondheim sertifisert vertskap for European Region of Gastronomy. Utmerkelsen European Region of Gastronomy hyller regioner som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden, altså fra jord til bord. Denne utmerkelsen er i 2022 gitt til Trondheim og Trøndelag som er et mekka for god lokalprodusert mat. Julemarkedet sparker i gang feiringen av denne utmerkelsen allerede i desember 2021, og har fått sertifisering som vertskap. Så godt som alle råvarene du finner her er lokalproduserte. Dette er reflekteres blant annet i menyen i Lavvoen hvor du finner kortreiste reinsdyrburgere, grillpølser, fiskeretter og mye mer.[:]