Konserter, teater og opplevelser på Julemarkedet

julemarkedet-pa-torvet-2016

Julemarkedet arrangeres i år for 14. gang på Torvet i Trondheim.

Å besøke Julemarkedet er som å gå inn i et levende puslespill av farger, lukter, smaker og lyd som til sammen skaper julestemningen som visker ut desembermørket.

Mens du går mellom de robuste trebodene med skikkelige håndverksprodukter kan du kjenne lukta av bål, brente mandler grillmat og juletrær.

Spontane kulturelle gleder
Men Julemarkedet er også synet og lyden av de mange kulturinnslagene som er en innvevd del av markedet. Det skjer noe nesten hele tiden, så selv om du ikke har planlagt å få en kulturopplevelse kan du plutselig stå midt oppi en.

Og er det ikke ofte slik at noen av de beste kulturopplevelsene kommer helt uventet? Når en artist du aldri har hørt om synger seg rett inn i hjertet ditt. Når barna ler så de rister under barneteateret. Eller når trubaduren i hjørnet av Kafélavvoen er brikken som gjør opplevelsen av måltidet med gode venner ved bålet komplett.

Grytekonserter
Noe av det som gir mest farge til Julemarkedets kulturelle puslespill er de tradisjonelle Grytekonsertene til inntekt for Frelsesarmeen. Her kan du gå på gratis konsert med dyktige musikere som stiller opp vederlagsfritt for en god sak. Til gjengjeld kan du slenge en slant i Frelsesarmeens velkjente julegryte. Konsertene holdes daglig kl. 16.00 og 18.00. I tillegg blir det en Grytekonsert med Celine og Tore André Helgemo lørdag 17. desember kl. 13.00.

Jenta og Julegildet
Også i år kan barna fryde seg over jenta (spilt av en skjeggete mann) som må lure trollet for å redde julemiddagen. Stykket spilles på Torvscenen hverdager kl. 12.00, lørdag og søndag kl. 14.30. Større grupper kan sikre seg plass ved å bestille på https://midtbyen.hoopla.no/sales/

vektermysteriet

Vektermysteriet
Bli med på teaterstykket hvor du kan hjelpe vekterne med å løse årets store julemysterium.
Stykket spilles i Kafélavvoen hverdager kl 10. 00, 10.30 og 11.30. Lørdager kl 11.00 og 12.30 og søndager kl 13.00 og 14.00. Større grupper kan sikre seg plass ved å bestille på https://midtbyen.hoopla.no/sales/

Korkonserter
Tradisjonen tro vil en rekke lokale og regionale kor skape julestemning fra Torvscenen. Blant årets bidragsytere er Kari Palari, Kor e Lade og Treklang.

Båltrubadurer
Også i år vil båltrubadurene Ganges Nordal og Vegard Tingstad spille i Kafélavvoen 4 ganger om dagen. Det gir det lille ekstra mens du varmer deg ved bålet og nyter for eksempel kortreist grillmat og gløgg eller annen drikke som gir deg julestemning.

Langåpent i Lavvoen
To av kveldene på Julemarkedet holder den koselige Kafélavvoen åpent utover kvelden, med salg av varme og kalde drikker og snacks.
Onsdag 14. desember kl. 19 blir det quiz, hvor lag med minst 2 og maks 6 deltagere, kjemper om premier til de 3 beste lagene.
Fredag 16. desember setter Oskar seg ved Lurebordet og lurer på alt det går an å lure på om julen. Senere på kvelden blir det aukustisk konsert i samarbeid med musikkfestivalen Trondheim Calling.

Håndverkssamtaler
Gårdsmat ved bålet er en daglig samtale i Kafélavvoen hvor en utstiller fra Bondens marked presenterer seg og sine produkter, hver dag kl. 17.00.
Dagens utstiller er et tilsvarende arrangement på Torvscenen, hvor en av Julemarkedets øvrige utstillere forteller om seg selv og sine produkter, hver dag kl. 15.15.

Se hele kulturprogrammet til Julemarkedet her.

jenta-og-julegildet

Jenta og Julegildet blir i år fremførst av Martin Mulholland og Erik Bauck Bårdstu på Torvscenen.

baltrubadur

Hver dag kan du hygge deg i lavvoen med båltrubadurne våres; Ganges Nordal og Vegard Tingstad.
skjermbilde-2016-12-04-kl-19-05-32

Fredag 16. desember inviterer vi Fjellvilt som driver med reindrift, til «Gårdsmat ved bålet». Hør deres historie, hvordan de jobber med dyrene og maten de produserer.


Tekst: Trond Sortland Kuldvere