Julemarkedet 20 år

Julestemningen er tilbake på Torvet for 20. gang! 1.-18. desember vil Julemarkedet i Trondheim glede store og små i hjertet av byen. Kom og opplev den magiske førjulsstemningen.

Tekst: Miriam Frøiland Haug
Dronefoto: Inbovi

I hele 20 år har Julemarkedet i Trondheim bidratt til den helt unike førjulsstemningen i Trondheim sentrum. Siden desember 2003 har Julemarkedet gått fra å være et lite marked med noen få boder til å bli en storslått juletradisjon. Dagens julemarked har et rikt kulturprogram, Lavvoen, som er byens største pop-up restaurant, et bredt utvalg av kvalitetsvarer og et 33 meter høyt pariserhjul som gir fantastisk utsikt over hele byen.

I år kan du oppleve den magiske førjulsstemningen på Torvet i Trondheim i hele 18 dager. Utforsk unike håndverksvarer i de opplyste snøteltene og tradisjonsrike trebodene, og finn de unike julegavene
du ikke får kjøpt noe annet sted. Smak på lokale matvarer, finn inspirasjon til årets julemiddag, og kanskje en spiselig gave til mor? Kjenn duften av brente mandler og nystekt pinnevafler som brer seg utover Torvet, og varm deg på en kopp kaffe mens du leter etter årets juletre i Kongens gate.

Etter en handletur er det ekstra godt å komme inn i varmen i Lavvoen. Lytt til stemningsfull musikk fra en trubadur og unn deg et deilig måltid ved de knitrende bålflammene. De mange kveldene Lavvoen har langåpent, kan du tilbringe kvalitetstid med familie, venner eller kollegaer, med underholdning i bakgrunnen og noe godt i glasset.

Ikke gå glipp av den unike muligheten til å se julebyen Trondheim fra oven med en tur i det gigantiske pariserhjulet. Er du derimot ikke så glad i høyder, kan du i stedet velge å ta med hele familien på en stemningsfull tur med hest og vogn gjennom de julepyntede gatene.

Ta deg også tid til å oppleve julekonserter, teaterforestillinger og annet spennende som står på kulturprogrammet. Og det viktigste av alt; glem ikke å stoppe opp og nyte den unike førjulsstemningen som Julemarkedet i Trondheim gir deg!