30. okt. 2015

For frivillige

Velkommen som frivillig på Julemarkedet i Trondheim, 6.-21. desember 2019. Bli kjent med nye mennesker, ta del i tradisjoner, og få en unik førjulsopplevelse på et av Europas flotteste julemarked. Hvert år trenger vi rundt 120 frivillige som ønsker å lage magisk stemning på Torvet i desember.

Påmeldingsskjema for frivillige 2019.

Møter

Informasjonsmøte 7. november kl. 18.00
Sted: Hornemansgården, Kongens gate 7.

“Dagen før dagen” 5. desember
Sted: Kafélavvoen på Torvet, torsdag 5. desember.
Tidspunkt blir annonsert senere.

Avslutningsmiddag i januar 2020
For alle som deltok som frivillig under Julemarkedet 2019.

Fordeler

  • Akkreditering som viser at du jobber som frivillig på Julemarkedet.
  • Julemarkedets tøynett med hyggelig lesestoff og praktiske redskap til du er på vakt.
  • Mat og drikke når du er på vakt.
  • Avslutningsmiddag for hele frivilligstaben i januar.
  • Alle som jobber 4 vakter eller mer får et Midtbygavekort som ekstra takk for innsatsen.
  • Skriftlig attest (om ønskelig)

Ansvarsområder

Utevert, miljø, vakt
Uteområdet er det første publikum møter når de kommer på Julemarkedet. Din rolle som vert på uteområdet er viktig for gi et godt førsteinntrykk. Dine oppgaver er å holde arenaområdet ryddig, vedlikehold av kurver med glødende kull og fakler, tømme avfallsbeholdere, strø om det er glatt og dele ut programfoldere. I tillegg er det en fin mulighet til å få med seg alt det spennende som foregår på både Festivalscenen og Torvscenen.

Utstillervert
Som utstillervert skal du ta hånd om alle utstillere på Julemarkedet, de i trebodene og i Bondens markeds teltet. To ganger om dagen skal ryggtankene fylles opp med kaffe og deles ut til utstillere. Har utstillerne spørsmål eller andre henvendelser skrives de ned i loggboken som ligger på frivilligbasen eller bringes direkte til utstilleransvarlig.

Scenevert
Som scenevert er du en del av backstagegruppen som tilrettelegger for innslagene på våre tre scener; Torvscenen, Kafélavvoen og GranBAR. Du vil ta imot korgruppene som skal opptre, sette frem og rydde inn benker med pledd til hver forestilling og konsert. Passe på at det er kaffe i backstagebrakka og holde både scene og området rundt rydding og pent. Under forestillinger og konserter vil scenevertene også ha en rolle som vakt.

Løper
Som løper får du varierte arbeidsoppgaver og muligheten til se festivalen fra forskjellige sider. Noe av det du vil gjøre er lagerpåfylling, gjøre innkjøp og steppe inn hvor det trengs i vaktlistene. Du må være lett på foten og kunne bære litt tungt om det trengs.

Kafélavvoen
Her bidrar du til produksjon av mat og drikke til Kafélavvoen. Kjøkkenproduksjonen foregår i lavvoen på et avskjermet område. Her samarbeider du også med de som jobber i selve kafeen. Her jobber du også i selve kafeen og salgsdisken med å ta imot bestillinger, servere mat og rydde bord i kafeen. Dette samkjøres med de på kjøkkenproduksjon.

Bålvakt
Som bålvakt har du ansvar for de 2 bålene i Kafélavvoen. Din oppgave er å legge på vedskier med jevnlig mellomrom for å vedlikeholde en fin og stor framme på bålet. Vedskier er på forhånd stablet opp inne i lavvoen. Du får også en innføring i brannsikkerhet før du går på vakt. Å være bålvakt er en veldig hyggelig oppgave, men det er viktig at bålet ikke forlates uten tilsyn. I tillegg er det en fin mulighet til å få med seg alt det spennende som foregår på lavvoscenen.

Markedsføring
Bli med å spre det glade budskap om Julemarkedet! I Markedsføringsgruppen er du med å promoterer Julemarkedet i forkant av arrangementet, ved å henge opp plakater og distribuere kulturprogram til byens butikker, kafeer og hotell. Under selve Julemarkedet blir det aktuelt å ta bilder og produsere tekster for nettside og sosiale medier. Her er det fint om du har erfaring med enten fotografering eller å skrive tekster.

Vertskap barnelavvo
Én av årets nyheter på Julemarkedet, er en egen barnelavvo. Her blir det god stemning med musikk, verksted og underholdning for de minste. Lavvoen er oppvarmet og familier kan komme inn på drop-in aktiviteter i hele åpningstiden. Barnelavvoen er et samarbeid med Arrangementskontoret og Barnekultur i Trondheim kommune. Frivillige er vertskap og hjelper til med forberedelser og gjennomføring av aktiviteter.

Frivillig +
Frivillig + er for deg som har lyst til å ta på det ekstra ansvar og/eller jobbe mer enn 4 vakter. Vi trenger ansvarspersoner for de fleste arbeidsoppgavene for å koordinere pauser, se til at alt blir gjort osv. Spesifiser gjerne i kommentarfeltet på søknadsskjemaet om det er noen spesifikke områder du foretrekker å jobbe med.

Kontakt
frivillig@julemarkedet-trondheim.no

Frivillig ved Julemarkedet Facebookgruppe