30. okt. 2015

For frivillige

Velkommen som frivillig på Julemarkedet i Trondheim, 8.-20. desember 2017. Bli kjent med nye mennesker, ta del i tradisjoner, og få en unik førjulsopplevelse på et av Europas flotteste julemarked. Hvert år trenger vi rundt 100 frivillige som ønsker å lage magisk stemning på Torvet i desember.

Påmeldingsskjema for frivillige finner du her: Påmeldingsskjema

Møter og arrangement

«Kick off» – Informasjonsmøte
Sted: Hornemansgården, 2. etasje. Inngang fra Kongens gate nærmest Vår Frues kirke.
Tidspunkt: Torsdag 9. november kl. 18.00

“Dagen før dagen”
Sted: Kafélavvoen på Torvet
Tidspunkt: Torsdag 7. desember kl. 18.00

Avslutningsmiddag
– For alle som deltok som frivillig under Julemarkedet 2017
Sted: Info kommer
Tidspunkt: Januar 2018

Dette får du som frivillig på Julemarkedet

  • Akkreditering som viser du jobber som frivillig på Julemarkedet.
  • Julemarkedets tøynett med hyggelig lesestoff og praktiske redskap til du er på vakt.
  • Mat og drikke når du er på vakt.
  • Jobb 4 vakter eller mer -få en ekstra hyggelig overraskelse!
  • Skriftlig attest.
  • Avslutningsmiddag for hele frivilligstaben i januar.

Ansvarsområder

Utevert
Uteområdet er det første publikum møter når de kommer på Julemarkedet. Din rolle som vert på uteområdet er viktig for gi et godt førsteinntrykk. Dine oppgaver er å holde arenaområdet ryddig, vedlikehold av kurver med glødende kull og fakler, tømme avfallsbeholdere, strø om det er glatt og dele ut programfoldere. I tillegg er det en fin mulighet til å få med seg alt det spennende som foregår på både Festivalscenen og Torvscenen.

Utstillervert
Som utstillervert skal du ta hånd om alle utstillere på Julemarkedet, de i trebodene og i Bondens markeds teltet. To ganger om dagen skal ryggtankene fylles opp med kaffe og deles ut til utstillere. Har utstillerne spørsmål eller andre henvendelser skrives de ned i loggboken som ligger på frivilligbasen eller bringes direkte til utstilleransvarlig, Susann Andreassen.

Scenevert
Som scenevert er du en del av backstagegruppen som tilrettelegger for innslagene på våre tre scener; Torvscenen, Kafélavvoen og GranBAR. Du vil ta imot korgruppene som skal opptre, sette frem og rydde inn benker med pledd til hver forestilling og konsert. Passe på at det er kaffe i backstagebrakka og holde både scene og området rundt rydding og pent. Under forestillinger og konserter vil scenevertene også ha en rolle som vakt.

Løper
Som løper får du varierte arbeidsoppgaver og muligheten til se festivalen fra forskjellige sider. Noe av det du vil gjøre er lagerpåfylling, gjøre innkjøp og steppe inn hvor det trengs i vaktlistene. Du må være lett på foten og kunne bære litt tungt om det trengs.

Kjøkkenproduksjon i Kafélavvoen
Her bidrar du til produksjon av mat og drikke til Kafélavvoen. Kjøkkenproduksjonen foregår i lavvoen på et avskjermet område. Her samarbeider du også med de som jobber i selve kafeen og GranBAR.

Kjøkken på festivalbasen
Her tilrettelegge du for lunsj og middag for frivillige og andre arbeidende på Julemarkedet. Lunsj blir kjøpt inn på forhånd og oppbevares i kjøleskap. Middag blir tilberedt og serveres på frivilligbasen. Se til at det er varm kaffe og kanskje en godbit å spise for de som kommer inn til pause.

Kafélavvoen
Her bidrar du i selve kafeen og salgsdisken med å ta imot bestillinger, servere mat og rydde bord i kafeen. Se til at avfallsbeholderne i Kafélavvoen. Dette samkjøres med de på kjøkkenproduksjon.

GranBAR
GranBAR er en uteservering på Julemarkedet. Her vil det bli solgt enkel grillmat, samt varm og kald drikke. Her tar du imot bestillinger, ser til grillen og serverer mat. I tillegg fyller du opp med varer fra lagerkonteineren når det er behov for det. Mat og drikke som må forberedes spesielt, samkjøres med kjøkkenproduksjonen i Kafélavvoen.

Bålvakt
Som bålvakt har du ansvar for et av bålene i Kafélavvoen og ett bål i GranBAR. Din oppgave er å legge på vedskier med jevnlig mellomrom for å vedlikeholde en fin og stor framme på bålet. Vedskier er på forhånd stablet opp inne i lavvoen og i GranBAR. Du får også en innføring i brannsikkerhet før du går på vakt. Å være bålvakt er en veldig hyggelig oppgave, men det er viktig at bålet ikke forlates uten tilsyn. I tillegg er det en fin mulighet til å få med seg alt det spennende som foregår på lavvoscenen.

Sikkerhetsvakt
Som sikkerhetsvakt se til at alle besøkende får en trygg og fin opplevelse på Julemarkedet. Sikkerhetsvaktene skal befinne seg ved inn- og utganspartiet på Kafélavvoen, GranBAR og Bondens markedsteltet. Ved de største konsertene hvor det kan bli store folkemengder holder sikkerhetsvaktene oppsyn ved scene og naturlige utfartsårer på arenaen. Sikkerhetsvaktene rapporterer til vaktselskapet.

Markedsføring
Bli med å spre det glade budskap om Julemarkedet! I Markedsføringsgruppen er du med å promoterer Julemarkedet i forkant av arrangementet, ved å henge opp plakater og distribuere kulturprogram til byens butikker, kafeer og hotell. Under selve Julemarkedet blir det aktuelt å ta bilder og produsere tekster for nettside og sosiale medier. Her er det fint om du har erfaring med enten fotografering eller å skrive tekster.

Opprigg og nedrigg
Under opprigg trenger vi frivillige til å stable ved i Kafélavvoen og ved GranBAR. Pynte Bondens markedsteltet, kafélavvoen og GranBAR. Henge opp plakater og nummerskilt på trebodene. Sette opp benker og lignende. Her burde du ta på det varme klær.

Kontakt
frivillig@julemarkedet-trondheim.no

Frivillig ved Julemarkedet Facebookgruppe

Frivilligavtale