Eventyrlig julehandel

Sorry, this entry is only available in Norwegian Bokmål. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

I Julemarkedets fabelaktige omgivelser finner du de unike julegavene og alt du måtte ønske til julens store matgilde.

Tekst og foto: Therese Holmen

La deg lokke av sjarmerende treboder, brente mandler i kremmerhus og bjelleklang fra hesten som trekker sleden gjennom julepyntede gater. Det danner seg små, hyggelige gater av belyste telt og treboder rundt den store Kafélavvoen og julegrana på Torvet. Duften av granbar fra juletreskogen gjør stemningen komplett. Kanskje er det her du skal finne det perfekte treet eller julegaven i år?

INISPIRERENDE JULEHANDEL
Over 90 utstillere vil i ukene frem mot jul by på kvalitetshåndverk og råvarer av ypperste klasse. Oppdag nye kaffesmaker, finn varme ull- og skinnprodukter, utforsk fantastiske håndverksprodukter som smykker, julekranser, håndlaget keramikk og glasskunst mens du spiser rykende ferske churros.

Den spennende blandingen av de godt etablerte produsentene og de nyere småskala-produsentene, skaper et utvalg fylt med sjel og overraskelser. Med fokus på mangfold og kvalitet, er det lagt til rette for at du stadig kan oppdage noe nytt og samtidig vite at alt du finner er fra øverste hylle.

JULENS SMAKER
For mange utgjør julens måltider selve essensen av høytiden. Smaker som kun er forbeholdt denne tiden av året, krever gode råvarer og tilberedning med omhu.

På Julemarkedet finner du kortreiste produkter laget av prisbelønte aktører og dyktige produsenter fra Midt-Norge og omegn. På Bondens marked og hos utstillerne som står i treboder og telt på Torvet, bugner det av alt fra viltkjøtt, oster, tjukklefser, honning og fisk – produsert med omtanke og fagkunnskap av dyktige gårdsfolk.

Les mer: Utstilleroversikt
Les mer: Kafélavvoen – velkommen i varmen
Les mer: Årets vakreste eventyr